Слънце в петък и високи температури
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Март 2021 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънце в петък и високи температури

Слаби валежи от дъжд и сняг в събота

/КРОСС/ Последният работен ден ще е слънчев с високи температури, след обяд в интервала от 16 до 21 градуса. В ранните часове има условия за ниска облачност или мъгла в Югоизточна България. По-късно ще започне заоблачаване от запад на изток, без валежи в рамките на денонощието. В планините времето ще е приветливо с температури в топлата част на деня от 2 до 10 градуса. Следобед ще започне заоблачаване, ще се усили и вятърът със силни пориви от запад.

През почивните дни над Балканите ще премине студен фронт с усилване на вятъра и слаби превалявания в събота. След като паднат температурите, в Североизтока, в Предбалкана и тук-там в Родопите ще превали слаб сняг. В неделя в западната половина на страната вече ще се е показало слънцето, докато на изток ще остане облачно с възможност да превали слабо.

В началото на следващата седмица ще остане хладно с дневни температури около 10 градуса. Около средата на седмицата ще има условия за валежи от дъжд и сняг. След това температурите ще се повишават.

Заради тихото време в някои по-гъсто населени котловини се натрупаха атмосферни замърсители. 6 от станциите на Изпълнителната агенция по околна среда тази сутрин отчитат повишени нива на фини прахови частици. Концентрация над допустимите нива има във Видин, София, Варна, Бургас, Пловдив и Смолян.