70-годишен американец учи моден дизайн у нас
Секция: ЛЮБОПИТНО
07 Март 2021 08:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
70-годишен американец учи моден дизайн у нас

/КРОСС/ 70-годишен американец от Аляска се премести в Благоевград, за да учи моден дизайн. Дейвид Клейбау идва в България през 2016 г., след като научава от сина си за страната ни.

Посещава различни градове, но се влюбва в Благоевград и купува къща, за да се установи за постоянно. „Харесвам училищата тук, колежите, университетите. Тук е хубаво място за разходки...
В Аляска всичко е някак си по-диво, по-неуредено, а тук се стъмва по-късно и има повече време за разходки и съзерцание...

Хората са дружелюбни, непрекъснато поздравяват", казва Дейвид пред БНТ. Дейвид случайно се запознава с Надежда Червенкова, която има училище за мода. Решава да опита да твори и създава дрехи и започва да прекарва все повече часове в ателието. Харесва му идеята да работи с различни платове и материали. Чужденецът все още не говори български, но езикът не е пречка за него да създава приятелства. Вече е научил как се приготвят и произнасят любимите му български ястия.

Харесва баница, скара и е категоричен, че храната е много добра. Дейвид има идея да покани приятели от Америка да му гостуват у нас, за да ги запознае с новото си начинание. .