Случаите на COVID-19 във Враца продължават да нарастват
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Март 2021 09:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Случаите на COVID-19 във Враца продължават да нарастват

/КРОСС/ Случаите на новоразарени с COVID-19 във Враца продължават да нарастват. В петък в най-големия град в Северозападна България влязоха в сила и нови, по-строги мерки.

Маските на открито са задължителни. Каква е обстановката тази сутрин и спазват ли се новите локални мерки?

„Област Враца е сред тези с най-интензивно разпространение на вируса. Данните показват, че ние попадаме в червената зона. Най-много са случаите в Борован, Криводол и Бяла Слатина. Имаме задължителен брой легла определени за лечение на COVID-19. Те са разпределени към 12 лечебни заведения. От 260 такива към този момент са заети 131", бясни зам.-директорът на РЗИ Враца.

Тя добави, че разпределението на новите случаи в областта не е равномерно.

„За една година се промениха много неща. В началото не знаехме как да лекуваме болните. Наложи се да трансформираме много отделения. Към този момент имаме 62 легла за третиране на пациенти с COVID-19, а заети са 31", каза директорът на МБАЛ „Тота Венкова" - Габрово д-р Минко Михов.

Той добавя, че през октомври и ноември е имало много тежки моменти за болницата в Габрово.

„Повече от половината болница се занимаваше само с лечението на тази инфекция. Колегите вече имат доста опит и ако отново се наложи да имаме толкова много пациенти се надявам, че ще се справим", добави той.