Поредно международно признание за професор от УНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Март 2021 12:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поредно международно признание за професор от УНСС

/КРОСС/ Проф. д-р Поля Кацамунска от катедра „Публична администрация" е единствената българка, която е преизбрана за втори пореден мандат в Международната комисия за акредитация по публична администрация (International Commission on the Accreditation of Public Administration and Training Programs - ICAPA).
На свое заседание Управителният съвет на Международната организация (International Association of Schools and Institutes of Administration - IASIA, Brussels, Belgium) е гласувал и одобрил новия състав на Комисията от 19 члена, които са сред най-утвърдените и авторитетни имена в света в областта на публичната администрация, с натрупан богат практически опит като президенти на големи международни организации и висши държавни служители в своите страни.

Международната комисия е създадена през 2012 г. с цел акредитация на програми по публична администрация в бакалавърска, магистърска и докторска степен, предлагани от университети и институции в цял свят. Въпреки че на национално и регионално ниво има и други акредитиращи органи, Комисията е единственият международен акредитиращ орган, който в своята работа прилага стандартите за върхови постижения в областта на образованието и обучението по публична администрация, разработени и приети от съвместната работна група на United Nations Department of Public Administration and Development Management и International Association of Schools and Institutes of Administration - IASIA.

Като член на международната комисия през първия мандат (2013-2019) проф. Поля Кацамунска участва в акредитацията на програми в областта на публичната администрация, предлагани от университети от САЩ, Южна Америка, Европа и Африка.
Изборът на проф. Поля Кацамунска за втори мандат в Международната комисия по акредитация, както и назначаването й за съветник на министъра на икономиката на Република България през миналата година, е поредното признание за научния и интелектуалния капацитет на академичния състав на УНСС и принос в утвърждаването на нашия университет в международното и националното развитие на знанието.