Рейтингът на Хари и Меган се срина след скандалното интервю
Секция: Шоубизнес
13 Март 2021 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рейтингът на Хари и Меган се срина след скандалното интервю

/КРОСС/ Интервюто, което принц Хари и Меган Маркъл дадоха на Опра Уинфри е тема номер едно през цялата седмица във Великобритания. Обществеността е разделена, но изглежда повечето обвиняват двойката за конфронтацията с монархията.

Изповедта пред телевизионните камери шокира британското кралско семейство и според анкета на YouGov Меган и Хари никога не са били с толкова ниско одобрение.

48% от анкетираните имат отрицателно мнение за Хари, а само 43% имат положително. За първи път в историята по-малкият син на Чарлз има толкова слаба подкрепа на Острова. Почти 60% от анкетираните имат отрицателно мнение за съпругата му Меган и само един на три британци я подкрепя.

Има и видима пропаст между поколенията, когато става въпрос за подкрепа на Меган и Хари, от една страна, и монархията, от друга. Младите хора на възраст под 24 години са убедително на страната на двойката, докато тези на възраст над 65 години подкрепят предимно кралицата.

Елизабет II е членът на кралското семейство с най-голяма подкрепа от британците, цели 80%.

Мнозинството от две трети все още подкрепя монархията по принцип и само 25% от анкетираните искат да променят съществуващия модел.