Григор Димитров на осминафинал в Акапулко
Секция: СВЯТ
17 Март 2021 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров на осминафинал в Акапулко

/КРОСС/ Поставеният под №5 Григор Димитров се класира за осминафиналите на АТР 500 тенис турнира в Акапулко, Мексико, на твърди кортове.

Българинът, който е шампион от 2014 година и полуфиналист от миналия сезон, отстрани Адриан Манарино от Франция с 6:4, 3:0 и отказване на съперника след 70 минути игра.

В първата част Григор стигна до пробив за 4:3, след непредизвикана грешка на френския левичар от бекхенд. При 5:4 29-годишния хасковлия сервираше за спечелване на частта. Той отрази общо три точки за рибрейк преди да затвори сета с отличен втори сервис по диагонала.

Димитров не намали темпото и проби на старта на следващата част, след което затвърди за 2:0. Последва нов брейк след двойна грешка на Манарино, който в следващия гейм това се отказа заради проблеми в крака.

Българинът приключи с 50 процента първи сервис и 83 процента спечелени точки при разиграването му. Той направи два аса и две двойни грешки.

Следващият съперник на Гришо е №46 в световната ранглиста Миомир Кецманович. Сърбинът победи испанския ветеран Фелисиано Лопес с 6:4, 6:4.

Двубоят на Димитров с Кецманович е не преди 3:30 часа в четвъртък сутринта.