Руски тежкоатлет постави рекорд, теглейки военен самолет
Секция: СПОРТ
17 Март 2021 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски тежкоатлет постави рекорд, теглейки военен самолет

/КРОСС/ Руският тежкоатлет Джамшид Исматилаев, постави рекорд за теглене на самолет.

На военното летище в град Севастопол, в анексирания през 2014-а полуостров Крим, Исматилаев се нагърби със свръхчовешката задача да тегли военен самолет с тегло 31,5 тона.

След четири опита и преодолявайки неприятна травма, тежкоатлетът успя да премсти машината с един метър и 12 сантиметра в рамките на 40 секунди.

И всичко това само с въже на гърба си, причкачено към предното колело на самолета, както и фиксирана за земята стълба, служеща му за опора.

Исматилаев е сред най-популярните тежкоатлети в света, като до този момент имаше доста впечатляващи опити в Русия. До този момент той бе теглил яхти, малък ферибот, автовоз с 12 коли, както и изтребител, но никога превозно средство с тегло от 31,5 тона.

За Исматилаев всичко бе нa път да се провали, след като при първият си опит той получи травма в прасеца и издърпа самолета с едва 30 сантиметра.

Въпреки травмата той реши да опита отново, като направи неуспешни втори и трети опит, преди да дойде успешния му последен шанс. При четвъртият опит Исматилаев преодоля един метър и 12 сантиметра, с което постигна голямата си цел.