Обмислят охрана за участника от РСМ на „Евровизия“, който има и български паспорт
Секция: СВЯТ
20 Март 2021 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обмислят охрана за участника от РСМ на „Евровизия“, който има и български паспорт

/КРОСС/ Македонският представител на „Евровизия" Васил Гарванлиев от град Струмица тези дни е буквално линчуван от част от обществеността. Публичното му изявление, че той има и българско гражданство, и видеото с изпълнението му с българското знаме, което по-късно е изтеглено и променено, поставят музиката на заден план, за сметка на речта на омразата и тормоза. От тях певецът страда в наши дни, каза в предаването „Стадион" на Канал 77, Йълмаз Дервиши, PR на Васил Гарванлиев, цитиран от македонското електронно издание MMC.

"Никой не е мислил какви ще са последиците от линча, насочен към него? Какво ще правим с 400-те съобщения и заплахи срещу него в профилите на Васил Гарванлиев? Някой чете ли коментарите и тормоза, които в момента текат в социалните медии? Някой ще носи ли отговорност за това? Ами ако някой посегне по-сериозно и нападне Васил Гарванлиев?", каза Дервиши.

На въпрос дали се страхува за сигурността на Гарванлиев и дали обмислят физическа охрана, Дервиши пресаташето на певеца отговори: „Васил каза, че в момента е в безопасност, но ние сме малко притеснени и обмисляме и този аспект, каза Йълмаз Дервиши в предаването „Стадион" на Канал 77.