Дали хаосът около коронавируса не е умишлен?
Секция: Анализи
22 Март 2021 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дали хаосът около коронавируса не е умишлен?

/КРОСС/ Българският модел се изчерпва с нелогичните действия на управляващите. Отваряне - затваряне, тука има мерки - тука няма... Уж правителството най-добре управлява кризата, а България е с рекордно покачване на смъртността и е на дъното на класацията по ваксинация.

Има и такива, които печелят от всяването на страх и генерирането на хаос.

Разхлабването на мерките преди изборната кампания зависеше само от думата на премиера, а не от медицинската логика. Но вълната на заразата не спря по заповед на Бойко Борисов.

Очертава се страхът и сбърканият ваксинационен план да спрат мнозина да отидат до урните и това да повлияе на резултата от изборите. Хаосът е в услуга на управляващите - в пика на заразата хиляди карантинирани няма да имат никакъв шанс да гласуват. За ниската избирателна активност ще помогне и крайният срок за подаване на заявление за подвижна урна, с която карантинираните да гласуват - 31 март. Така тези, които се разболеят между 1 април и 4 април са директно лишени от избирателни права.

Ограничителните мерки, заради изпуснатия контрол върху заразата, ще оставят без обучение стотици членове на избирателни комисии. А това ще доведе до грешки в протоколите и хаос при предаването им.

И докато в Европа правят показно за избори в пандемия, ние ги учим как да управляват кризата.