Димитър Главинов: Личната ми кауза е да се възстанови спортния комплекс "Червено знаме"
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Март 2021 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Главинов: Личната ми кауза е да се възстанови спортния комплекс "Червено знаме"

/КРОСС/ Личната ми кауза е да се възстанови спортния комплекс "Червено знаме", който, заедно с хотела към него, тъне в разруха. Това каза кандидатът за народен представител от „БСП за България" от 24 МИР Димитър Главинов.

Той сподели, че като дете е тренирал там. „През последните 20 години комплексът се е превърнал от перлата в плувните спортове в една развалина. Но за да се промени това са нужни законодателни инициативи - да се види какъв е статутът и как той да се промени", заяви кандидатът за депутат.

Според Димитър Главинов спортният комплекс трябва да се стопанисва от държавата, а не да се дава на концесия.

„Сегашното управление строи само футболни игрища, което не е лошо, но те или са заключени, или са дадени на частници, които събират доста високи такси за ползването им. Трябва да се помисли и за развитието на други спортове. В комплекс "Червено знаме", освен плуване, има и волейболна зала, която също е занемарена. В нея тренира един от столичните клубове. Доста деца ходят в тази зала, която е опасна", заяви още социалистът.

Той предлага комплекс „Червено знаме" да се използва и за подготовка на чужди спортисти. „В близост има боксова зала и зала за борба. Всичко това може да се обвърже в едно, с прилежаща хотелска база", смята Главинов.