Renault Еxpress заменя Dacia Dokker
Секция: Автомобили
24 Март 2021 18:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Renault Еxpress заменя Dacia Dokker

/КРОСС/ Групата Renault представи официално днес изцяло обновената си лекотоварна гама, с нови поколения на Kangoo и Trafic, и с един изцяло нов модел - Renault Express. Последният е най-интересен от гледна точка на българския пазар, тъй като по същество е наследник на най-продавания нов автомобил у нас за последните пет години - Dacia Dokker.

Производството на многофункционалния Dokker спря този месец, а още от миналата година се знаеше, че той няма да получи ново поколение. Занапред марката Dacia ще се фокусира изцяло върху пътнически автомобили, основно за частни клиенти, а лекотоварните машини остават под шапката на Renault Pro+. Наесен се очаква наследник на пътническия миниван Lodgy, но подробности за него засега няма.

Също като Dokker, новият Express ще се произвежда в завода на групата в Танжер, Мароко. По план новият модел трябва да се предлага на европейските пазари от април, но не се знае какви промени в графика ще се наложат от глобалния недостиг на полупроводници. Все още няма никаква информация и за цената. Dokker се радваше на огромно търсене в Източна Европа именно заради много изгодните си цени, доста под следващото най-ниско предложение в сегмента.

Освен Еxpress, Renault представи и новите генерации на Kangoo и Trafic, както и Spaceclass - отделената пътническа версия на Trafic.