Убитият в Стара Загора се е занимавал с разпространение на наркотици и палежи на коли
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Март 2021 08:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Убитият в Стара Загора се е занимавал с разпространение на наркотици и палежи на коли

/КРОСС/ Вчера мъж беше застрелян в офис за бързи кредити в Стара Загора. Една от основните версии, по която се работи, са финансови взаимоотношения и възникнал скандал между извършителя и убития с оглед тяхната съвместна дейност.

Малко след 18.00 ч. е подаден сигнал за инцидент във фирма за бързи кредити, която се намира на един от централните булеварди в града. В този час във фирмата влиза мъж, който по непотвърдена информация е проявил агресия, и един от собствениците го застрелва дали със законно притежаван пистолет, или не, това предстои да се изясни днес. Той доброволно е изчакал полицията, предал се е, разказал е за случая. До късно снощи там продължи огледът и разпити на свидетели, защото в офиса е имало и други хора, които са станали неволни свидетели на това, което се е случило.

Противоречива е информацията за точните години на застреляния. Той е криминално проявен, казва се Станимир Иванов, по прякор Стамбето. За него се знае, че той се е занимавал с разпространение на наркотици в Стара Загора и палежи на коли.

Припомняме, че през 2016 година той се беше барикадирал след нощен запой с приятели в дома си и дълго време полицията не можеше да стигне до него, а той мяташе през терасата по полицейските автомобили и полицаи коктейли Молотов, след което избяга. Беше обявен за издирване и се предаде сам.

Какво е предизвикало свадата не е ясно, но вероятно става дума за неуредени финансови отношения. Знае се, че убитият е ръководил заложна къща, а собственикът на фирмата за бързи кредити е давал кредити под лихва. Най-вероятно двамата са се скарали за злато и пари, но защо убитият е отишъл в заложната къща не се знае. Стамбето наскоро е излязъл от затвора.

Собственикът на фирмата за бързи кредити е работил заедно с брат си, който също е бил на мястото на инцидента. Иззети са много веществени доказателства и записи от видеокамерите. Единият от собствениците на фирмата е задържан.