Huawei бележи 715.69% годишен ръст на доставките на лаптопи в региона на Централна, Източна и Северна Европа
Секция: Технологии
26 Март 2021 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei бележи 715.69% годишен ръст на доставките на лаптопи в региона на Централна, Източна и Северна Европа

Този забележителен резултат се дължи на 5 години развитие в PC сектора, за които компанията създаде и утвърди бранда Matebook.

 /КРОСС/  2020 година се оказа ключова за ръста на PC сектора, а в него Huawei отчита ръст от 715.69% на годишна база в региона на Централна и Източна Европа и Скандинавските държави. Този забележителен резултат се дължи на 5 години развитие в PC сектора, за които компанията създаде и утвърди бранда Matebook. От лятото на 2020 мобилните компютри с този бранд стъпиха успешно и на българския пазар със своите представители Matebook X Pro, Matebook 13, Matebook D14 и Matebook D15.

По данни на Canalys, световният пазар на компютри ще нарастне с 8% през 2021 година, като движещата сила на този ръст остават лаптопите. Развитието на Huawei и серията Matebook е доказателство за тази тенденция. Компанията отбелязва своята пета годишнина на този пазар с интегрирани мобилни технологии и интелигентно взаимодействие между различните устройства, и продължава да задава тенденции в PC индустрията. Иновациите в серията включват първия свръхлек лаптоп на Huawei, FullView дисплеите, OneHop функцията за директен безжичен трансфер на съдържание от смартфона към лаптопа, което улеснява неимоверно прехвърлянето на големи файлове с висококачествени снимки и видеа, и Multi-screen Collaboration  - функция, с която смартфонът и лаптопът работят като едно цяло и потребителите могат да ползват по-удобния за тях екран, камера, говорители и т. н. в множество приложения. Всички тези функции са разработени като отговор на реални нужди на потребителите, които все повече използват всички свои устройства за дистанционна работа, обучение, професионални приложения и висококачествени развлекателни канали.

“Изминалите пет години са изпълнени с множество големи и малки успехи, както и с множество предизвикателства, които ни стимулираха да търсим решения за всички възможни сценарии. Изключително удовлетворени сме от това, че преодоляхме границата между лаптопа и смартфона и предоставихме възможности, които посрещат и дори надхвълят очакванията на потребителите. Пет години в PC индустрията е специален момент за нас и продължаваме напред със серията MateBook“, коментира Джони Лиу, Директор на PC дивизията на Huawei за региона на Централна, Източна и Северна Европа.

Посока за развитие


Продуктите от серията Huawei MateBook са ключов компонент от смарт екосистемата за всички сценарии, която е основна ос в развитието на Huawei. След 5 години в PC бранша, Huawei остава един от иноваторите в него и всяка нова продуктова премиера е доказателство за това.