Светът отбелязва „Часът на Земята”
Секция: СВЯТ
27 Март 2021 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Светът отбелязва „Часът на Земята”

/КРОСС/ Днес светът отбелязва „Часът на Земята". Инициативата се провежда винаги в последната събота на март. Тази година е на 27 март.

Милиони хора ще загасят светлините в домовете си от 20.30 до 21.30 ч., за да изразят съпричастността си с каузата, посветена на опазването на нашия общ дом - планетата Земя.

Това е най-голямата инициатива на Световния фонд за дивата природа, като целта на кампанията е да ни напомни, че използваме доста ресурси, които можем да спестим, за да опазим природата чиста. Тя поставя фокус върху опазването на природа - основният ни съюзник срещу климатичната криза.

Нашето бъдеще е неразривно свързано с бъдещето на Земята и всички нейни екосистеми, защото това, което причиняваме на природата, причиняваме и на себе си. И на поколенията след нас.

Акцентът по традиция е върху връзката с природата и опазването ѝ. Тази година WWF посвещава своята инициатива "Часът на Земята" на връзката между човека и животните. Фокусът е върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Затова 15-ото издание на инициативата е посветено на опазването на мечките у нас и тяхното мирно съжителство с хората.

От WWF България организират онлайн концерт, който ще се случи на страницата им във Фейсбук. В него се включват известни българи, които застават зад каузата - опазване на природата и в частност опазване на мечките в България.