Сравнително топло, но ветровито днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Март 2021 08:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сравнително топло, но ветровито днес

/КРОСС/ Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София - 14°, по-ниски ще останат на морския бряг - от 10° до 13°. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде временно силен. Облачността ще е променлива, главно в Дунавската равнина и Източна България, включително и по Северното Черноморие, ще превали дъжд - на отделни места и ще прегърми.

В планините сутринта ще е предимно слънчево, а след обяд облачността ще е променлива. На места по върховете на Рила, Пирин и Стара планина ще превали слаб сняг.Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около нулата. Ще бъде много ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава голяма.

В понеделник през деня ще е малко по-хладно, но ще продължи повишението при сутрешните температури. На отделни места в източните и южните райони от страната ще превали слаб дъжд.

Във вторник и сряда вятърът ще отслабне, ще се обърне от североизток и с него температурите още малко ще се понижат. Облачността ще бъде предимно значителна и на места ще превали дъжд, в планините над 1200-1400 метра - сняг.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, ще започне и ново затопляне.