Вечер с текстовете, музиката и ролите на Стефан Вълдобрев, е сред специалните събития на Киномания
Секция: КУЛТУРА
30 Март 2021 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вечер с текстовете, музиката и ролите на Стефан Вълдобрев, е сред специалните събития на Киномания

/КРОСС/ „Моята страст към киното" е озаглавено специалното събитие на Киномания, в което актьорът, певец и композитор Стефан Вълдобрев ще покаже и разкаже повече за музиката и ролите си, свързани с киното, както и ще ни запознае с любими свои филми. В това начинание, предвидено за 5 юни от 19:00 часа в зала 1 на НДК, ще му помогнат негови близки приятели и колеги, които ще са гости на вечерта. Сред тях са: Камен Донев, Мая Бежанска, Койна Русева, Стефка Янорова, Алек Алексиев и Яна Титова. Те са свързани с различни моменти от живота и творчеството му, а с актрисите Койна Русева и Стефка Янорова ги обединяват и спомени от родното място. Като гост на събитието ще видим и дъщерята на Вълдобрев - Мария, която се занимава с кино.

„Идеята ми е да се получи нещо като late night show - уютна вечер с приятели, смях, четене, истории и пеене", казва Вълдобрев и допълва, че по време на вечерта ще бъдат показани и много кадри от филми с негово участие („Изпепеляване", „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", „Доза щастие", „Стъклената река", „Миграцията на паламуда", „Подгряване на вчерашния обяд", „Потъването на Созопол", „Далеч от брега", „Недадените" и др.), както и от филми от детството му, на които той се възхищава.

Публиката ще може да чуе и откъси от „Книга за песните", която Стефан Вълдобрев създава по повод 50-годишния си юбилей (който беше през май 2020 г.), съпроводени с изпълнение на песните, за които се отнасят прочетените текстове.

„Моята страст към киното" няма как да не мине и без „Обичайните заподозрени" - групата, чийто фронтмен е Вълдобрев. Зрителите в зала 1 ще могат да се насладят на няколко знакови парчета на бандата, свързани с филми като: "Бряг с цвят най-зелен", "Аз ли съм или не

съм", "Сняг над Сахара", "Тази песен не е за любов", "Холивуд" и др.

При противоепидемични мерки, важащи до 31 март 2021, обявените прожекции от програмата на Киномания през април остават непроменени, а билетите са в продажба.

Не пропускайте и ексклузивната прожекция на филма „Ханът и империята", с който НДК ще отбележи своята 40-та годишнина на 12 април в зала 1!

Киномания ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Молим публиката да заповяда в киносалоните с маски и да спазва дистанция.