Модните предпочитания на българите за първото тримесечие на годината според GLAMI.bg
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Март 2021 10:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Модните предпочитания на българите за първото тримесечие на годината според GLAMI.bg

/КРОСС/ GLAMI.bg, най-големият и иновативен онлайн моден каталог, Ви дава нужното вдъхновение с информация за най-предпочитаните попълнения в гардероба според покупките и търсенията, направени на GLAMI.bg от януари насам.

#Останетесивкъщи продължава да е водещият моден тренд в началото на 2021 г.
Продължаващият локдаун заради пандемията от коронавируса, както и работата от вкъщи, която за първи път присъства в толкова голям мащаб в България, изведоха домашното облекло като бързоразвиващ се моден тренд от 2020г. насам. Някои обичайно „не толкова модерни“ категории стават по-търсени в сравнение с март миналата година, когато започна всичко. Начело на тази класация са: домашните пантофки (+97%), бельото (+58%), спалното облекло (+66%), халатите за баня (+51%). Всички те отчитат най-голямото повишение на годишна база на поръчките си, направени през GLAMI.bg. Интересно е също, че в сравнение с най-търсените категории спрямо март 2020г. наблюдаваме ръст с 4000% при анцузите и панталоните и с 1700% при маратонките.

Вечна класика
Някои ценности се запазват, особено когато става дума за нашия гардероб. Зимното яке и чифт боти са първият и най-основен елемент, за да направите впечатление с външния си вид. Дамите, които пазаруват от нашия сайт, им обърнаха особено внимание, поставяйки ги на първите 7 от общо 10 най-продавани продукта за 2021 г. от януари насам..

Почитатели на маратонките

Атлетични стъпки…за комфорт, който не отстъпва пред стила. Потребителите на GLAMI.bg осъвремениха колекциите си от спортни обувки, избирайки модерни и удобни за ежедневна употреба модели, както и по-премиум марки с дизайнерски почерк.

Ежедневен спортен тренд
Популярните спортни марки бяха сред най-предпочитаните от потребителите и това не е случайно, тъй като ежедневната спортна визия ще се запази като тренд. Шест ежедневни и спортни марки са в Топ 10 на поръчките на GLAMI.bg от началото на годината.

Пролетта е точно зад ъгъла
През март GLAMI.bg отчита ръст в търсенето от българите на мъжки мокасини (+850%) и спортни сутиени (+800%), докато туниките (+36%) са новото пролетно попълнение. Цветната революция, превзела модните подиуми за пролет/лято 2021, изглежда печели в избора на дамите, като блузите и роклите на цветя са сред най-продаваните продукти за първото тримесечие на годината в GLAMI!

Нов сезон с ново начало за Вашия стил!

Ако търсите вдъхновение за забавно пролетно пазаруване, всичко, което трябва да направите, е да посетите GLAMI.bg!