Криминалисти от РУ-Дряново разкриха миниоранжерия, изградена в къща в с. Косарка
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Април 2021 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
  Криминалисти от РУ-Дряново разкриха миниоранжерия, изградена в къща в с. Косарка

/КРОСС/ Иззети са голямо количество канабис и таблетки екстази; задържани са двама мъже; операцията е проведена под надзора на прокуратурата

Вчера, в условията на неотложност, криминалисти на РУ-Дряново предприемат претърсване на къща в село Косарка, обитавана от 53- годишен нидерландски гражданин и 54 -годишна негова сънародничка. В рамките на процесуално-следствените действия е установено, че една от стаите на дома била приспособена и оборудвана за оранжерия за отглеждане на канабис. Иззети са рефлекторна лампа, два вентилатора, електронен термометър и други вещи, способствали за отглежданите канабисови растения. Иззети са и 15 растения, като отделената листна маса е с тегло 1118 грама, близо 400 г суха зелена листна маса, дали характерната индексация за канабис при наркотеста, таблетки екстази.

Двамата чужди граждани са задържани по реда на ЗМВР за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.354а ал.3 и ал.354в от НК, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.