Доброволци в Лутън заплашиха с бойкот на вота
Секция: ПОЛИТИКА
02 Април 2021 22:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доброволци в Лутън заплашиха с бойкот на вота

/КРОСС/ Напрежение във Великобритания заради състава на изборната администрация. Членовете на секционната комисия в Лутън, резервите и 15 доброволци, ангажирани с провеждането на изборите в английския град, заплашиха с отвод, ако не бъде сменен председателят на секцията.

Спорът между доброволците и организиращите изборите в Лутън заплашва провеждането на изборите в града. Решението на изборната администрация е да смени председателя на комисията. След реакцията на доброволците ЦИК го освобождава, за да го върне отново по-късно.

„Ние всички от ден първи февруари месец започнахме организация по намиране на зала, събиране на доброволци, изготвяне на документи към полиция и към пожарна - всичко, което е определено от закона в Англия за провеждане на избори. И се притесняваме, че ако този човек дойде и този процес се провали или се забави, това ще бъде в ущърб на всички нас и хората, които идват да гласуват тук, тяхното разочарование ще бъде много голямо", казват Светлана Кънева и Стилиян Богданов.

От Централната избирателна комисия уточняват, че режимът за попълване на състава на комисиите в чужбина е по предложение на партиите. Назначеният председател посочва, че е готов да се оттегли заради напрежението без да обясни защо толкова пъти е бил предложен за неин председател.