Пиронкова срещу 17-годишната изгряваща звезда на американския тенис
Секция: СПОРТ
04 Април 2021 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пиронкова срещу 17-годишната изгряваща звезда на американския тенис

/КРОСС/ Цветана Пиронкова ще се изправи срещу 17-годишната изгряваща звезда на американския тенис Коко Гоф още в първия кръг на турнира в Чарлстън.

Това определи жребият. Българката получи право да се включи директно в основната схема, след като част от тенисистките, които са по-напред от нея в ранглистата, отказаха участие. За първи път Пиронкова ще се изправи срещу Гоф. Американката е 36-та в света в момента и 14-та в схемата на надпреварата. Гоф впечатли света през 2019 г., когато игра в четвърти кръг на "Уимбълдън".

Година по-късно тя достигна до този етап и на Откритото първенство на САЩ. През настоящия сезон тя има полуфинал в Аделаида и четвъртфинал в Дубай, като последният ? двубой бе в първи кръг в Маями, където отстъпи на Анастасия Севастова.

Пиронкова, която се завърна на корта през 2020 г. след близо 3 години пауза заради майчинство, също игра в Маями и отпадна във втория кръг. При успех срещу Гоф, българката ще играе срещу победителката от мача между Нао Хибино и Людмила Самсонова.