Антоанета Христова: Сигурна съм, че ще се направи опит да се състави правителство
Секция: Интервюта
05 Април 2021 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антоанета Христова: Сигурна съм, че ще се направи опит да се състави правителство

/КРОСС/ Сигурна съм, че ще се направи опит да се състави правителство, независимо откъде, но ще се направи такъв опит. Това коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова в изборното студио на "Нова телевизия".На въпроса "дали Слави Трифонов държи ключа за съставянето на правителството", проф. Христова отговори, че в "сегашната ситуация, в която Трифонов вижда, че мълчанието, липсата на кампания, или тази специфична кампания, сработва, и той вдига процентите, ще продължи да опитва шанса си докъде може да продължи да присъства самостоятелно в парламента".

Проф. Антоанета Христова допуска, че Слави Трифонов ще продължи да проверява шанса си в следващо "състезание", което може би се очертава все по-близко.

Политологът доц. Татяна Буруджиева предположи, че от партията "Има такъв народ" ще се "дърпат" от комбинация с ГЕРБ, защото съдбата на партиите от т.нар. патриотичен и протестен вот е свързана с протест срещу управлението, като има логика да се иска самото управление. "Слави Трифонов мълча само тези месеци, но иначе 15 години говори и той говори от едни и същи позиции, и това е много дълго говорене", коментира доц. Буруджиева.

"Този парламент, който ще бъде съставен сега, е предварително изчерпан и не може да роди нищо, ако се слепи нещо, то ще бъде лепено", заяви Асен Агов.