МТ с приз от XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021 в Русия
Секция: Туризъм
05 Април 2021 11:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МТ с приз от XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021 в Русия

/КРОСС/ Министерството на туризма получи отличие от XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021. То взе специална Диплома за многогодишна дружба и взаимноизгодно сътрудничество от форума, който се проведе в последните дни в Москва. В Москва приключи XVI Международно туристическо изложение INTOURMARKET 2021.
България е дългогодишен участник в международната борса INTOURMARKET, като представянето на страната се организира от Министерството на туризма.
Ръководителят на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова поздрави България за участието и получи традиционен български подарък - продукти с розово масло и мурсалски чай.

В продължение на три дни, от 1 до 3 април 2021 г., в руската столица си дадоха среща ръководители на федерални и регионални туристически администрации, представители на туристическия бизнес от 56 руски региона, 5 страни и 752 туристически компании, представители на руски учебни заведения с изучаване на туризъм, авторитетни руски електронни туристически издания и др.
В сериозна конкуренция с атрактивното представяне на руските региони Министерството на туризма показа разнообразието на туристическото предлагане за почивка в България, мерките, които се предприемат, за осигуряване на безопасна почивка на гостите в българските курорти, готовността на туристическия бранш да посрещне гости от Русия. Доказателство за успеха бе големият интерес от страна на руските участници и професионални посетители до последния час на изложението.

Очакванията от страна на руските туроператори за старт на летния сезон в България в близко бъдеще и отваряне на границите за руските туристи още това лято са големи, като всички посетители на националния щанд подчертаваха интереса и постоянството на оформилото се през годините „българско лоби", т.е. туристи, които предпочитат лятна почивка в България и са лоялни към направлението.
Възможности за почивка в чужбина представиха само България, Китай, Куба, представители на туристическия бизнес от страни от ОНД и Турция.
Страната ни ежегодно участва в INTOURMARKET с национален щанд, работи с участниците в специализираната програма „Професионални купувачи/ Hosted Buyers", визитна картичка на изложението.