„Национални дни на кариерата 2021“ ще стартира онлайн с над 40 топ работодатели
Секция: ИКОНОМИКА
05 Април 2021 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Национални дни на кариерата 2021“ ще стартира онлайн с над 40 топ работодатели

/КРОСС/ Стартът на юбилейното 20-о издание на най-мащабното изложение за търсене и предлагане на работа у нас ще бъде даден на 8 април в 11:00 часа на платформа №1 в света за кариерни събития – Brazen Technologies. Форумът ще бъде официално открит от Генчо Керезов, зам.-кмет по дигитализация на Столична община и Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger.

Желание за участие в събитието вече са заявили 42 фирми, опериращи във всички бизнес сектори, както и две агенции, предлагащи кариерни възможности в Австрия. Интервютата със  специалистите по подбор ще са възможни до 17:00 часа на 8 април, като кандидатите сами ще избират с кои работодатели да разговарят и от кое място (и точка на света) да се включат във виртуалния ден на „Национални дни на кариерата 2021“. По време на събитието е предвидена и конферентна част с интересни и полезни презентации на изложители.

Участието за търсещите работа е напълно безплатно. Необходима е единствено предварителна регистрация.

 

Как да намерите работа на платформа №1 в света за кариерни форуми?

Ако сте били на онлайн изложение, организирано от JobTiger и друг път, значи сте наясно, че фирмите-изложители са разположени във виртуални щандове, които можете да достъпите с един клик и да разгледате публикуваната информация от съответната компания. Ако харесате обявените от нея свободни позиции, можете да подадете заявка за чат с представителите й. Чатовете са с продължителност до 10 минути, като отскоро има и възможност размяната на текстови съобщения да прерасне (по желание на събеседниците) в аудио или видео разговор.

Освен с нещата, които съумеете да разкажете за себе си в определените минути, специалистите по подбор ще добият впечатление за вас и от представянето, което сте публикували в профила си (създава се при регистрацията за събитието) и от каченото от вас СV. Имате опция да сложите и линкове към профил в LinkedIn или ваш сайт. На база на подадената от вас информация, HR специалистите ще могат да се запознаят с качествата и опита ви още преди деня на събитието и евентуално да ви насрочат и те среща. Отскоро в платформата на Brazen Technologies съществува и опцията за съставяне на график за разговори, чиито инициатори са работодателите.

 Какво не е необходимо да правите на виртуалното издание на „Национални дни на кариерата 2021“?

 * Не трябва да пътувате до определено място – вие избирате от къде да се включите в надпреварата за работа или стаж;

* Не трябва да се страхувате от заразяване с коронавирус и няма да ви се налага да носите предпазна маска, да спазвате дистанция и час по час да се дезинфекцирате;

* Не трябва да се притеснявате от контакта очи в очи (ако не се чувствате уютно в присъствието на непознати хора, можете да изберете опция за чат със специалистите по подбор);

* Не трябва да пропускате презентациите на изложителите! Засега такива са заявени от Kaufland (темата е „Перфектният кандидат в новата реалност“), от TELUS International Europe (най-големия работодател в BPO сектора у нас) и от Международната награда на херцога на Единбург в България с „Готови за света“.

20-ите „Национални дни на кариерата“ започват виртуално на 8 април, но това е само началото! През май предстоят и традиционните за форума срещи на живо, организирани в различни академични градове в страната.

Снимка: Архив