Гуардиола: ФИФА и УЕФА убиват футболистите
Секция: СПОРТ
05 Април 2021 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гуардиола: ФИФА и УЕФА убиват футболистите

/КРОСС/ Пеп Гуардиола ще продължи да ротира, защото неговите играчи в Манчестър Сити „не са машини".

Испанският мениджър на „гражданите" разкритикува УЕФА и ФИФА, че "убиват" футболистите, защитавайки политиката си на ротации. Той настоява, че трябва да продължава с честите смени на футболистите, за да ги държи свежи в битката на четири фронта.

Гуардиола остави на пейката Джон Стоунс, Илкай Гюндоган и Жоао Кансело, докато Рахийм Стърлинг игра по-малко от 30 минути, а Фил Фодън се появи в края при съботния успех над Лестър с 2:0. Той направи шест промени, а тимът му се приближи още повече до титлата на Висшата лига благодарение на головете на Бенжамен Менди и Габриел Жезус.

„Те са човешки същества, не са машини. Знам, че някои от играчите са разочаровани всекидневно, защото искат да играят непрекъснато, но това не е възможно. За да си конкурентен в тази година без публика, трябва да ротираш. Те могат да играят, притежават невероятна психика, но се нуждаят и от почивка. УЕФА и ФИФА убиват играчите, защото това е твърде много. Не сме имали една свободна седмица от началото на сезона. Няма играч, който да може да издържи на това, не само физически, но и психически да бъде готов да играе срещу даден съперник. Невъзможно е. Когато ротирам и печеля, хората казват „Пеп е гений", когато губя - „Защо ротираш?". В следващия мач отново ще заложим на свежи крака, срещу Лийдс особено, това е задължително", сподели той.

Манчестър Сити приемат Борусия (Дортмунд) в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионска лига във вторник, преди да домакинстват на Лийдс на „Етихад" в събота.