Българи създадоха първата интерактивна пъзел игра в света
Секция: Технологии
06 Април 2021 11:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българи създадоха първата интерактивна пъзел игра в света

/КРОСС/ Българско семейство от Пловдив – Натали и Георги Пиронкови създаде първата по рода си интерактивна пъзел игра в света. От години отдадени на каузата „Escape Тhe Room Game“, те са сред първите които наложиха този нов тип забавление в Пловдив още преди 7 години.
Страстта им към разгадаване на загадки и ограниченията, наложени от пандемията ги подтикват към новото начинание. Така те създават играта EXITUS - първата в света многоезична книга-игра, хибрид между трилър роман, мобилна апликация и настолна игра, която е истинско 3D преживяване за сетивата и ума. Историята, която подготвя играча за загадките се намира в мобилна апликация, а самите загадки се получават като pdf файлове, принтират се и играчът ги решава в реална офлайн среда. В допълнение към това, всеки участник може да си поръча и да получи по пощата допълнителен и специален комплект от 4 физически предмети под формата на тайни артефакти. Те са ръчно създадени и всъщност са истински бижута за ежедневно носене, защото в тях са вплетени древни български символи за здраве, късмет и благоденствие.

Така EXITUS на практика е нетрадиционна комбинация между escape room игра, мистериозен и вълнуващ роман, и таен градски пътеводител. Последното е защото действието в цялата игра се развива из мистериозните кътчета на Люцерн -  най-красивият швейцарски град, скрит сред заснежените върхове на величествените Алпи, където създателите на играта живеят от години.

„Ние сме измислили и конструирали играта така, че хората, които я играят да обиколят най-емблематичните забележителности в Люцерн и околностите му като същевременно ги запознаваме с историята на града и на самите забележителности. Целият процес протича под формата на приключение и е изключително иновативен начин за виртуална разходка из най-красивите места в този толкова любим на туристите град, без физически да присъстваш в него.“, споделя Натали.

„За да пресъздадем това усещане за бягство от действителността, което всеки е изпитвал, ако е посещавал escape room, в играта са интегрирани визуални ефекти, мистериозни графики, ръчно рисувани портрети на главните герои, внушителни и дори на моменти настръхващи звукови ефекти, допълнени от нежната изключително романтична и въздействаща пиано музика, композирана и изсвирена лично от мен.“, допълва Георги, който по образование е класически пианист, а по призвание е артист, баща и мечтател.

Играта може да бъде поръчана единствено от платформата Kickstarter и само до 20 април 2021 г.