От утре до 14 април движението на АМ „Струма“ ще е двупосочно в платното за Кулата
Секция: Автомобили
06 Април 2021 17:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От утре до 14 април движението на  АМ „Струма“ ще е двупосочно в платното за Кулата

/КРОСС/ От около 14 ч. утре - 7 април, до 14 април движението на всички моторни превозни средства от 32-ри до 35-ти км на АМ „Струма", в област Перник, ще се осъществява двупосочно в платното за Кулата. Заради обрушване на скатовете ще бъде ограничено преминаването в платното за София.

При 32-ри км на АМ „Струма" трафикът ще се връща в платното за столицата и до 31-ви км ще се осъществява в изпреварващата лента. Ще бъде затворена аварийната и активната лента за укрепването с анкери и метални мрежи на скатовете в отсечката. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта - 50 км/ч.

Заради двупосочното движение в платното за Кулата, в участъка от 32-ри до 35-ти км на АМ „Струма", ще бъде затворена връзката при 33-ти км от с. Старо село към София. Обходният маршрут за пътуващите от Старо село за столицата е от пътен възел „Старо село" при 33-ти км, по АМ „Струма" до пътен възел „Долна Диканя" при 37-ми км, и обратно по автомагистралата към София. За идващите от Кулата ще бъде ограничен изходът от АМ „Струма" към Старо село на пътните възли при 33-ти и при 35-ти км. Обходният маршрут за с. Старо село е от пътен възел „Долна Диканя" при 37-ми км, по път III-627 Долна Диканя - с. Друган и оттам по общински път до с. Старо село.

От атмосферните условия скалният масив от 31-ви до 33-ти км в платното за София е силно нарушен, напукан и изветрял. На места са оформени срутищни зони, които достигат до пътното платно. Разработен е проект, който предвижда комплексни мерки за обезопасяване на скалния масив, с което ще се гарантира безопасността на движение в участъка. Дейностите са възложени на пътноподдържащата фирма.