Премиерът Борисов: Отпускаме 46,4 милиона лева за допълнителни дози ваксини срещу COVID-19
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Април 2021 10:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът Борисов: Отпускаме 46,4 милиона лева за допълнителни дози ваксини срещу COVID-19

/КРОСС/ Правителството отпусна 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от „Пфайзер/Бионтех". Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози. „Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април т.г.

„Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи", категоричен че премиерът Борисов. Министър-председателят подчерта, независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.