Руският посланик в САЩ няма да се завърне скоро във Вашингтон
Секция: Русия
07 Април 2021 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският посланик в САЩ няма да се завърне скоро във Вашингтон

/КРОСС/ Посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов няма да се завърне скоро във Вашингтон. Това заяви за РИА Новости руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Сергей Рябков посочи, че завръщането на Анатолий Антонов ще зависи от следващите стъпки на Вашингтон по отношение на Москва. По думите му руската страна очаква от американците да покажат поне някакъв стремеж към относително нормализиране на двустранните отношения.

Посланик Антонов беше поканен на консултации в Москва, след като в телевизионно интервю президентът на Съединените щати Джо Байдън отговори утвърдително на въпрос дали смята руския си колега Владимир Путин за убиец.

Освен това Байдън се закани, че ще накара Путин да си плати за намесата в американските президентски избори. Тогава от руското министерство на външните работи заявиха, че Москва е заинтересована да не допусне необратима деградация на двустранните отношения.

На първи април руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че датата на завръщане на посланик Антонов във Вашингтон ще бъде определена от президента Путин.