Няма желаещи за ваксинация с "Астра Зенека" в кабинета за хора над 65 г. в "Св. Иван Рилски"
Секция: Здраве
07 Април 2021 15:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Няма желаещи за ваксинация с "Астра Зенека" в кабинета за хора над 65 г. в "Св. Иван Рилски"

/КРОСС/ Няма желаещи да се ваксинират с ваксината на "Астра Зенека" в първия специализиран кабинет за ваксинация срещу COVID-19 за хора над 65 години в болница "Св. Иван Рилски".

Кабинетът работи от тази сутрин. Днес в него ще се поставя само ваксината на "Астра Зенека", но скоро се очаква той да заработи и с препаратите на "Пфайзер" и "Модерна".

Кабинетът за ваксинация за хора над 65 г. се намира тук на втория етаж - 31 кабинет, но няма желаещи да се ваксинират с ваксината на "Астра Зенека".

Идват възрастни хора, които искат да се запишат на място за ваксинация с другите ваксини и си тръгват.

"Телефонът непрекъснато звъни, но възрастните хора се записват за ваксинация с РНК ваксините - тези на "Пфайзер" и "Модерна". Най-вероятно заради кампанията, която се разрази във връзка с ваксините на "Астра Зенека" има отлив от тях", каза Моника Николова, ПР на УМБАЛ болница "Св. Иван Рилски".

"Ваксината е единственото лекарство за COVID-19 на този етап. И като гледаме броя на разболяващите се, броя на постъпващите в болницата и тежкото протичане, завършващо с фатален край, аз им препоръчвам да изберат ваксината, която в момента е налична", каза административният отговорник за ваксинацията в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" доц. Стефан Вилалов.