Голямото трио в тениса се събира на турнир за първи път от 14 месеца
Секция: СПОРТ
07 Април 2021 15:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Голямото трио в тениса се събира на турнир за първи път от 14 месеца

/КРОСС/ Тримата големи в световния тенис - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, отново ще играят на един турнир.

Това не се е случвало от януари 2020 г. в Мелбърн, но - ако няма нови проблеми с травми за някого от тях - ще го видим от 2 май на Мастърса в Мадрид.

Всички играчи от топ 20 са заявили участие, потвърдиха организаторите. Григор Димитров, който е №17 в ранглистата, също е сред тях.

Очакваше се Федерер да пропусне надпреварите на клей и да се върне направо за сезона на трева, но изненадващо швейцарецът е потвърдил заявка за Мадрид.

Това е голямата репетиция на "Ролан Гарос" и може да се заключи, че Маестрото се чувства в достатъчно добра кондиция, за да играе и в Париж. Или поне такава е ситуацията месец преди мадридския Мастърс.

39-годишният Федерер е играл само два мача от януари миналата година, като завръщането му в Доха трябваше да е старт на сезона за него. След отпадането там обаче той заяви, че се оттегля и започва усилена кондиционна подготовка, за да е готов за двата приоритетни за него турнира през годината - "Уимбълдън" и олимпийския в Токио.

Рафа Надал също пропусна последните 40-50 дни с травма, като не игра и в Маями. Същото стори и Новак Джокович, след като в края на февруари спечели контузен 18-ата си титла от Големия шлем на Откритото първенство на Австралия.

Тримата, между другото, имат общо 58 трофея от Шлема - убийствено постижение! Рафа и Роджър делят върха с по 20, но сърбинът не е далеч назад.