Андрей Райчев: С излизането на Бойко Борисов се образуват дефицити
Секция: ПОЛИТИКА
08 Април 2021 08:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Райчев: С излизането на Бойко Борисов се образуват дефицити

/КРОСС/ С излизането на Бойко Борисов се образуват дефицити, той има лични отношения, които водят до липса на бежанци и наличие на руски газ. Това коментира в БТВ „Тази сутрин" политологът Андрей Райчев, след като вчера премиерът предложи 10 „дежурни" депутати на „Има такъв народ". Той смята, че в подобна обстановка не е хубаво, че нямаме власт.

Трябва да мислим по-широко, не мисля, че някой го прави. Борисов се държи високомерно и няма парламентарна сила да управлява. Трифонов, "Изправи се. Мутри вън и демократите - представете си да се договорят нещо, те трябва да се допитват не тримата, а петимата, добави социологът. Според него вървим към предсрочни избори заради многото „мъжаги" в политиката.

Това са Борисов, Румен Радев, Гешев, Слави Трифонов. Твърде много лични битки, а в политиката трябват идейни, каза още Райчев. По думите му не е добре БСП да излезе тотално от парламента, а при следващи избори може да получи и под 10% подкрепа, защото има криза в левицата. Според него Корнелия Нинова е трябвало да подаде оставка след изборите. Народът вече не гласува за професори, академици, царе, а за такива като тях - един от тях, Бареков, Трифонов и Борисов, смята още той.