Тома Биков: За Борисов не е самоцел да бъде министър-председател
Секция: ПОЛИТИКА
08 Април 2021 09:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тома Биков: За Борисов не е самоцел да бъде министър-председател

/КРОСС/ Кой ще бъде премиер ще бъде обсъдено с останалите политически партии. За Борисов не е самоцел да бъде министър-председател. Нормално е лидерът на спечелилата партия да бъде премиер, но в момента не се намираме в нормална ситуация. Това заяви в "Денят започва" Тома Биков от ГЕРБ. По думите му ГЕРБ има готовност да предложи структура и състав на правителство, както и дългосрочна програма за управление.

Предстои да се реши кой ще бъде в преговорния екип. Имаме готовност за правителство с политици, но и с неполитически лица. Не на всяка цена искаме да бъде в управлението. Със сигурност ни трябват поне 121 депутати. Готови сме да проведем разговори с всички, да се съобразим с част от техните предложения, коментира Тома Биков. Според него дали ГЕРБ ще управлява зависи от останалите политически сили.

Това, че една партия няма да може да управлява, не прави победата ѝ по-малка. Ние сме готови да бъдем и в ролята на опозиция. Не виждам да има разговори в момента, преговори, няма дори спекулация за евентуален министър-председател, очевидно е, че таза тежест ще падне върху партията на Трифонов, каза още Тома Биков. Той бе категоричен, че няма да има служебно правителство и призова президентът Румен Радев да събере първите три политически сили.