Връщат част от учениците в класните стаи от 12 април
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Април 2021 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Връщат част от учениците в класните стаи от 12 април

/КРОСС/ От 12 април ще се възстанови частичното присъствено обучение за учениците. Първи в класните стаи ще се върнат и учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и тези от 7-и, 8-и и 10-и клас. Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев на редовния брифинг за разпространението на коронавирус у нас.

„Ще продължим графика, който прекъснахме на 22 март и ще започнем със 7-и, 8-и и 10-и клас", уточни просветният министър Красимир Вълчев на брифинга на Националния оперативен щаб.

След това, ако обстановката позволява, от 26 април в класните стаи ще се върнат учениците от 5-и, 9-и и 12-и клас.

„Считаме за разумно до 40% от учениците от 5-и до 12-и клас да се върнат в училище", допълни просветният министър.

От 17 май присъствено в училищата ще влязат 6-и и 11-и клас, както и отново 7-и клас, за да го приоритизираме. „Но това е пожелателен график", уточни министърът.

„Ситуацията в системата на образованието е добра. Близо два пъти по-малко са болните и заразени учители и ученици. Най-вече това се вижда при учителите. Това вероятно се дължи на ваксинацията и на това, че присъственият учебен процес беше частичен", съобщи още Красимир Вълчев.

В момента 500 са учителите и непедагогическият персонал, които са заразени в системата. Много по-малко, отколкото през ноември и декември, когато е имало пикови стойности, акцентира още министърът в изказването си.