Петър Чобанов: ГЕРБ остави неадекватен бюджет
Секция: ИКОНОМИКА
09 Април 2021 10:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Чобанов: ГЕРБ остави неадекватен бюджет

/КРОСС/ ГЕРБ остави неадекватен бюджет и ще се нуждае от актуализация. Това го казах още миналата година" , заяви кандидатът за депутат от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов в БТВ „Тази сутрин". За съжаление, икономическата нестабилност започна далеч преди изборите заради мерки, които не достигнаха до засегнатите от кризата. Основните разходи а през декември 2020 година, парите не са достигнали до време до хората. Дали ще има и политическа криза и дали ще задълбочи икономическата предстои да видим, но вероятно и тя ще има негативен ефект, смята Чобанов.

Според него дали ще се стигне до нови избори, ще решат партиите в парламента, които „трябва да имат отговорно поведение и да продължат напред".

Сред икономическите мерки, които ДПС предлага, са подобряване на ефективността на държавните разходи чрез заимстване на „елементи от споделената икономика, създаване на Агенция за разходите и Агенция за държавната собственост, каза Чобанов. Важно е да се приеме и Законът за личния фалит, а общините да имат повече лостове за стимулиране на бизнеса, отбеляза бившият финансов министър.

За разлика от ГЕРБ и БСП, при ДПС резултатите от настоящите избори показват 20 000 гласа повече в сравнение с предишния вот, това се дължи на кампанията, която проведохме, която беше ясно ориентирана да разкрие фактите за икономическото състояние на България, за увеличения нетен дълг, за загубените 360 000 заети, за разпада на държавността, заяви Чобанов.