Рекламираме страната в Германия като безопасна туристическа дестинация
Секция: Туризъм
09 Април 2021 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекламираме страната в Германия като безопасна туристическа дестинация

/КРОСС/  Над 300 туристически бюра в Германия, 27 специализирани медии и 77 туристически оператори бяха информирани за мерките за сигурност и безопасност, които България предприема по отношения на туристите. Сред тях и до най-големите и важни за България на германския пазар туроператори, като DERTOURlSTk, TUl, Schauinslandreisen и др. Популяризирането на страната ни става благодарение на сътрудничеството между Министерството на туризма и Германо-Българската индустриално-търговска камара. Разпространението на съобщение за мерките на страната ни е една от стъпките, които камарата предприема в рамките на сътрудничеството с министерството.
В официално писмо организацията информира за инициативите, които е реализирала до момента за промотиране на страната, като безопасна дестинация и актуална информация на предстоящия летен сезон. Те посочват, че са разпространили информация към целевата група туристически оператори и туристически агенции за развитието на мерките за сигурност за ограничаване на епидемиологичната ситуация в България за летния туристически сезон, започващ от 1 май 2021 г., и тяхното законово осигуряване в България.
Апелирали сме германските партньори да предадат тази целенасочена информация на клиентите си, за да се създаде повече прозрачност и сигурност в това време на пандемия, се казва още в писмото на камарата. В него е записано още, че със своята подкрепа за осигуряване на безопасност на пътуващите в България, българското Министерство на туризма прави възможна почивката в страната за германски туристи.
В средата на март Министерството на туризма избра Германо-Българската индустриално-търговска камара за партньор и посланик по отношение на информационния обмен, свързан със сигурността на гражданите на Германия, пътуващи до страната ни с цел туризъм. Общата ни цел е информацията да пристига навреме и коректно до институциите в Германия - Министерството на външните работи на Германия и Институт „Роберт Кох", отговорни за публикуването на информация, свързана с COVID-19 при пътуване на немски граждани в чужбина в следващите месеци.