Арест и глоби след незаконна вечеря за над 100 души в Париж
Секция: СВЯТ
10 Април 2021 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арест и глоби след незаконна вечеря за над 100 души в Париж

/КРОСС/ Парижката полиция глоби над 100 посетители в ресторант, в който се нарушават ограниченията заради коронавируса, и арестува организатора му,съобщи Франс прес.

Полицаите се отзовали на „жалби за прекомерен шум в ресторант" и „сложиха край на събирането на над 110 души", написа в Туитър полицията на френската столица.

„Гости са глобени за неспазване на приложимите здравни мерки. Организатор и мениджър са арестувани", добавиха те. Нелегалните ресторанти, предлагащи на клиенти да се почувстват като във времетопреди коронавируса, са в заглавията на медиите във Франция през цялата седмица.

Частният телевизионен канал M6 излъчи репортаж, базиран на кадри, записани със скрита камера, за който се твърди, че е от тайно заведение в район от висок клас на Париж, където нито персоналът, нито посетителите са били с маски. Клиентите бяха показани да се наслаждават на хайвер и шампанско на събитието срещу 220 евро на човек.

Всички ресторанти и кафенета са затворени във Франция през последните пет месеца. Тази седмица страната започна ново ограничено блокиране в цялата страна, за да се справи с нарастващите случаи с COVID-19.