Тръмп поискал ваксината срещу коронавирус да бъде наречена „Тръмпцин“
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Април 2021 10:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Тръмп поискал ваксината срещу коронавирус да бъде наречена „Тръмпцин“

/КРОСС/ На частна вечеря за спонсори на Републиканската партия бившият президент на САЩ Доналд Тръмп e припомнил своя принос в борбата срещу пандемията от коронавирус. Освен това, според присъстващите на срещата журналисти, бившият лидер на Белия дом е изразил мнение, че ваксината срещу COVID-19 е трябвало да бъде кръстена в негова чест, съобщава британският вестник The Independent.

Съгласно разпространената информация, Тръмп е похвалил губернаторите от Републиканската партия, които са подкрепили бизнеса в техните щати, като същевременно се е присмял на бившия главен медицински съветник д-р Антъни Фаучи. По-рано той заяви, че носенето на множество маски едновременно е по-ефективно за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Заключенията на специалиста по инфекциозни болести бяха аргументирани с неотдавнашни проучвания на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), обяснява изданието.

В допълнение, според докладите, бившият президент е казал на участниците в закрито заседание, че ваксината срещу коронавирус е трябвало да бъде наречена „Тръмпцин". Идеята била „подхвърлена" от един от привържениците на 45-тия президент на САЩ.

Като аргумент бившият лидер на Белия дом посочил факта, че именно той е стартирал операция Warp Speed, за да се ускори разработването на препарати срещу COVID-19. По тази инициатива обаче само една версия на ваксината, произведена от Moderna, е получила пълно финансиране, подчертава изданието.