Вълчицата от парк „Кенана” в Хасково ухапа човек
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Април 2021 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Вълчицата от парк „Кенана” в Хасково ухапа човек

/КРОСС/ Вече половин година вълк обикаля най-големия парк и вилните зони на Хасково. Животното дори беше заловено веднъж, но успя да избяга от зоопарка. И макар че в повечето случаи е дружелюбно, миналата седмица вече има сигнал, че е ухапан човек, предава Нова тв.

„В началото на годината тя идваше да играе с нас. Напоследък обаче я няма. Поведението й е напълно нормално според моите наблюдения. Тя е изключително добронамерена и не създава трудности. Почти винаги, когато съм наблюдават реакцията на хората, тя винаги е била отрицателна, породена от страх", обясни Николай Терзиев, който отговаря за кучето Барс - едно от най-важните у нас.

Според него агресивното поведение е характерно за кучетата и смята, че вълчицата е провокирана.

„От януари досега имаме 3 сигнала за вълчицата. Първият беше подаден седмица, след като успяхме да я хванем и преди да избяга отново. Има и сигнал от АМ „Марица". Хората започват да подават сигнали за вълк при всяко по-голямо и по-рунтаво животно. Опитваме се да заловим животното по най-хуманния начин, не се опитваме да я убием. Но до момента имам чувството, че преследваме призрак", сподели управителят на общинското сдружение „Екопрогрес" Щерьо Янев.