Huawei ще оптимизира портфолиото си за повишaване на бизнес устойчивостта
Секция: Технологии
12 Април 2021 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei ще оптимизира портфолиото си за повишaване на бизнес устойчивостта

/КРОСС/ Днес Huawei проведе 18-та Глобална аналитична среща на върха (Global Analyst Summit) в Шънджън. Повече от 400 гости, сред които индустриални и финансови анализатори, ключови лидери на мнение и медийни представители присъстваха на събитието на място, заедно с анализатори и представители на медии от цял ​​свят, които го проследиха онлайн.

Ерик Ху, ротационнен председател на Huawei, сподели бизнес резултатите на компанията през 2020 г., както и пет бъдещи стратегически инициативи. Според г-н Ху, Huawei ще:

Оптимизира портфолиото си, за да повиши устойчивостта на бизнеса. Като част от своите усилия Huawei ще засили софтуерните си възможности и ще инвестира повече в бизнеси, които разчитат по-малко на усъвършенствани техники на процеса, както и в компоненти за интелигентни превозни средства;
Увеличи стойността на 5G и дефинира 5.5G с индустриални партньори, за да стимулира развитието на мобилните комуникации;
Осигури безпроблемно, интелигентно и ориентирано към потребителя изживяване във всички потребителски сценарии;
Разработва иновации за намаляване на потреблението на енергия за един нисковъглероден свят;
Отговори на предизвикателствата за непрекъснатост на доставките.

„Възстановяването на доверието и сътрудничеството в глобалната верига за доставки на полупроводници е от решаващо значение за връщането на индустрията в релси“, подчерта Ерик Ху.

"В бъдеще ще продължим да се намираме в сложна и нестабилна глобална среда. Възстановяването от COVID-19 и геополитическата несигурност ще създават непрекъснати предизвикателства за всяка организация, бизнес и държава. Ние вярваме дълбоко в силата на дигиталните технологии да предоставят нови решения на проблемите, с които всички се сблъскваме. Така че ние ще продължаваме да създаваме иновации и да усъвършенстваме дигитална трансформация с нашите клиенти и партньори, за да предоставим дигиталния свят до всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят.“

Уилям Ху, Директор на борда на Huawei и президент на института за страгечиски изследвания, започна своята реч обсъждайки предизвикателствата, които ще повлияят на социалното благосъстояние през следващото десетилетие, включително застаряващото население и все по-голямото потребление на енергия. Той проследи възгледите на Huawei за интелигентен свят през 2030 г., обхващащи девет технологични предизвикателства и предложения за насоки за научни изследвания. Те включват:Дефиниране на 5.5G за поддържане на стотици милиарди различни видове връзки;

  • Разработване на наномащабна оптика за експоненциално увеличаване на капацитета на влакната;
  • Оптимизиране на мрежовите протоколи за свързване на всички неща
  • Предоставяне на напреднала изчислителна мощност, достатъчно силна, за да поддържа интелигентния свят;
  • Извличане на знания от огромни количества данни, за да се постигнат пробиви в индустриалния AI (изкуствен интелект);
  • Излизане отвъд архитектурата на фон Нойман за 100 пъти по-плътни системи за съхранение;
  • Комбиниране на изчисления и сензори за хипер-реалност, мултимодално изживяване;
  • Предоставяне на възможност на хората да управляват по-активно здравето си чрез непрекъснато самонаблюдение на личните жизнени показатели;
  • Изграждане на интелигентен Интернет на енергията за генериране, съхранение и потребление на по-екологична електроенергия.

Уилям Хю заяви: „През следващото десетилетие можем да очакваме да видим много големи подобрения в обществото. За да насърчим тези усилия, се надяваме да обединим сили с различни индустрии, академични среди, изследователски институти и разработчици на приложения, за да се обърнем към универсалните предизвикателства, пред които е изправено човечеството. Със споделена визия всички ние трябва да изиграем ролята си, докато изследваме как да направим връзките по-силни, изчислителната техника по-бърза и енергията по-екологична. Нека заедно тръгнем напред към интелигентния свят на 2030 г."

Първата Глобална аналитична среща на върха Huawei се проведе през 2004 г. и оттогава се организира ежегодно. Тазгодишната среща на върха „Изграждане на напълно свързан, интелигентен свят“ се провежда от 12 до 14 април с редица успешни сесии, на които експерти от бранша от цял ​​свят могат да споделят своите уникални идеи и да обсъждат бъдещите тенденции.