Предстоящи събития на 14 април
Секция: Предстоящи събития
14 Април 2021 07:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 14 април

/КРОСС/ ***
София.
От 12.00 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие две експозиции, посветени на 200- годишнината от рождението на Георги Стойков Раковски.
***
София. От 8.00 започнат с преждеосвещена литургия в храм „Св. Архангели" в района на Академията.
***
София.
От 10.00 ч. в района на Военна академия ще се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци за отдаване на почит към подвига на Георги Стойков Раковски.
***
София.
От 10.30 ч. ще се проведе онлайн брифинг по темата за напредъка на Северна Македония за приемането й в ЕС.
***
София.
От 11.00 ч. в Борисовата градина Столична община ще отбележи годишнината с кратка церемония за поднасяне на цветя и венци пред бюст-паметника на Георги Раковски по случай 200 години от рождението му.
***
София.
От 11.00 ч. ще се състои онлайн пресконференция на Фондация „Български адвокати за правата на човека" и Съюзът на съдиите в България, на която ще бъде представен проектът Подобряване на гаранциите за справедлив процес в съдебната система".
***
София.
От 11.00 ч. онлайн в платформата Zoom ще се състои виртуално събитие на тема „Ролята на медиите в предизборната кампания".
***
София.
От 17.00 ч. World Press Institute ще представи втория си уебинар за 2021 г.: Разпространение на дезинформацията онлайн.
***
Бургас
От 9.00 часа онлайн ще се проведе заседание на Общински съвет - Бургас.
***
Бургас.
От 12.00 часа в Обредния дом ще се проведе поклонение пред тленните останки на големия български тенор Найден Бороджиев.
***
Ловеч.
От 16.30 ч. в Барокова къща ще се проведе обществено обсъждане на предложението за удостояване на д-р Румяна Нановска със званието „Почетен гражданин на Ловеч".
***
Пловдив.
От 11.00 ч. пред паметника на Георги Раковски в Цар Симеоновата градина ще започне тържественото честване на 200 години от рождението му.
***
Пловдив.
От 11.30 ч. край паметника на Георги Раковски ще бъде открита изложбата „Мечтател безумен, образ невъзможен".
***
Пловдив.
От 12.30 ч. в експозиция „Българско Възраждане" на ул. „Цанко Лавренов" №1 в Старинен Пловдив ще бъде открита изложба, посветена на Георги Раковски.
***
Смолян.
От 18.00 ч. в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски" архиерейският наместник епископ Висарион ще отслужи Малко повечерие.