Нетера започна строежа на София дейта център 2 (SDC-2)
Секция: Технологии
14 Април 2021 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нетера започна строежа на София дейта център 2 (SDC-2)

Съоръжението е с топ локация, на 4 нива, с 2 МW инсталирана мощност и 100% резервираност

/КРОСС/ Нетера направи първа копка за строежа на новия си дейта център - София дейта център 2 (SDC-2). Той e разположен непосредствено до SDC-1, а неговите клиенти ще се възползват от всички предимства на вече изградената бизнес и телекомуникационна инфраструктура - свързаност с всички съществуващи клиенти на Нетера и достъп до високоскоростни, сигурни и резервирани международни мрежи и маршрути.

Международни телеком оператори, които управляват трафика на глобално ниво (Tier I доставчици), вече са избрали Нетера и SDC-1 като своя официална точка на присъствие. Клиентите на SDC-2 също ще имат връзка с тях.

SDC-1 и SDC-2 се намират на топ локация - на метри от станция Младост 1 на метрото в София и на минути от летище София.

SDC-2 e проектиран съгласно изискванията на Tier III Uptime Institute. Този стандарт гарантира непрекъсваемост на работата и услугите. Всякакви планирани дейности по поддръжка, например на захранващи и охлаждащи системи, могат да се извършват без да се нарушава работата на клиентското оборудване, колокирано в центъра за данни.

Новият дейта център е с над 1400 кв. м площ. Той е на 4 нива, с 2 МW инсталирана мощност и предоставя 100% резервираност на услугите и свързаността, денонощна охрана, непрекъсваемо захранване и климатизация, поддръжка на място, сигурност.

SDC-2 е следващата логична стъпка в развитието на дейта център услугите на Нетера, която е независим телеком с над 25 години история. Между различните дейта центрове на компанията всички услуги могат да се репликират в алтернативна географска точка. Клиентите на SDC-2 могат да се възползват и от богатото портфолио от други телекомуникационни услуги и да разчита на проактивна експертна поддръжка 24/7, както и бързо да добавя капацитет и да расте в международен мащаб.

В съответствие с плановете си да постигне въглеродна неутралност до края на 2021 г., Нетера проектира SDC-2 с последно поколение енергийно ефективни климатични инсталации. Ползите от това са както за околната среда, така и за клиентите на Нетера, които ще намалят разходите си, благодарение на по-ниските разходи на електроенергия на системите в дейта центъра.