Борисов: Ще предложа кандидат за министър-председател с европейска и натовска ориентация
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Април 2021 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Ще предложа кандидат за  министър-председател с европейска и натовска ориентация

/КРОСС/ Винаги съм считал, че обединението прави силата, не е редно като президента Радев да разделям нацията и затова аз няма да съм кандидатът за премиер, а ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска и натовска ориентация. Това обяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново. Борисов изтъкна, че в новия кабинет, който ще бъде предложен от поставената на първо място от избирателите политическа сила, ще има както приемственост, така и обновление. Министър-председателят беше категоричен, че е изключително важно да се подходи с отговорност към съставянето на ново правителство, особено с оглед на продължаващата пандемия и тежките социално-икономически последици от нея.

Премиерът Борисов обърна внимание, че като политик, който вече десетилетие активно участва в европейската политика, може да даде примери как в другите европейски държави никой не плаши със служебни правителства, носещи репресии и страх. Според Борисов въпросът дали някой го е страх от служебен кабинет показва, че има съмнения дали той ще бъде демократичен. „Защо една политическа партия трябва да се страхува и кой иска да ни страхува, защо да ни страхува, народът се поизнесе за всичките им лъжи и манипулации", добави премиерът Борисов.

Министър-председателят посочи, че политическите партии трябва да проявят мъдрост и отговорност и тези, които могат да съставят правителство, не трябва да дезертират. „Нека да минат емоциите, да си излеят омразата, но след това да погледнат отговорно, а не да се поддават на низки страсти", призова Борисов. Премиерът обърна внимание, че има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че настоящото правителство е изпълнило управленската си програма и напомни за постигнатото в сферата на доходите, инфраструктурата и големия успех на България с приемането й в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз. „Ние можем да покажем какво сме направили", отбеляза министър-председателят по време на посещението си във Велико Търново. Днес правителство отпусна 2 млн. лева за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града. Великотърновски митрополит Григорий, че подкрепата на правителството е изключително навременна и необходима за реставрацията на митрополията.