Тошко Йорданов заплаши репортер с рязане на крайници
Секция: ПОЛИТИКА
14 Април 2021 16:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тошко Йорданов заплаши репортер с рязане на крайници

Нова телевизия: Подобни аналогии са смущаващи

/КРОСС/ Сценаристът от екипа на Слави Трифонов Тошко Йорданов, който утре ще положи клетва като народен представител от "Има такъв народ", се изказа остро в ефира на 7/8TV срещу репортера на Нова тв Благой Цицелков. Повод за това са думи на Цицелков по време на жива връзка, в която той казва: "От "Има такъв народ" заявиха, че са готови да приемат подкрепа от абсолютно всеки, включително ДПС и ГЕРБ".

"Странно и жалко е, една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир. Говоря за Нова телевизия. Техният журналист си позволи в обедната емисия да излъже без капка срам. Вижте лъжата, която Нова телевизия пуснаха в новинарската си емисия на обяд", заяви Тошко Йорданов. "Я го пуснете този хубавец пак, пуснете го, моля ви", помоли Йорданов, след излъчването на видеото на Нова тв."Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона", заключи Тошко Йорданов.

От Нова тв излязоха със следната позиция относно казуса: "По време на живо включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации - репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!" с „Има такъв народ". В излъченото видео, непосредствено след пряката връзка, информацията е напълно коректна. Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи.