LG получи 31 награди за дизайн Red Dot
Секция: Технологии
15 Април 2021 10:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG получи 31 награди за дизайн Red Dot

Компанията отново е отличена за постижения в продуктовия дизайн от индустриални експерти

/КРОСС/ LG Electronics (LG) отново бе призната за своите заслуги в потребителския и индустриалния дизайн, спечелвайки впечатляващите 31 отличия за продуктов дизайн на тазгодишните награди Red Dot, едни от най-големите отличия в индустрията. Представени на CES 2021, дизайнерските уреди на LG бяха отличени с 5 награди, сред които хладилникът InstaView® Door-in-Door®, комбиниран хладилник с фризер, вертикалната прахосмукачка CordZero, климатик и системата за гладене Styler.

Сред най-значимите отличия са тези за дизайнерските уреди на LG в категорията „Материали и повърхности" за тяхното изпълнение на цвят, материал и покритие (CMF). Представени като смело преосмисляне на конвенционалните модели, дизайнерските уреди на LG са комбинация от технологично усъвършенствани домакински уреди с първокласни материали, които могат да бъдат персонализирани по начин, който отговаря на предпочитанията на всеки клиент. Материали като неръждаема стомана, стъкло, метал и FENIX - иновативен материал с усъвършенствана технология за покритие, разработен от Arpa Industriale, са използвани при всеки продукт в колекцията.

Сред другите наградени уреди за изключителен дизайн е LG WashTowerTM, вертикално решение за пране с единично тяло, което освобождава повече пространство и събира по-голям обем от дрехи. Освен домакинските уреди, редица компютърни продукти на LG като монитор за игри UltraGearTM и LG gram бяха отличени за техния усъвършенстван, елегантен дизайн, който илюстрира основните качества на продуктите.
Наградите за дизайн Red Dot са едно от трите най-престижни състезания за професионален дизайн в света и са отличителният знак, утвърден като международен стандарт за качество за изключителен дизайн. Тази година около
7 800 продукта бяха представени за разглеждане от журито.

„Като бранд, който се стреми да доставя качествени продукти с изключителен дизайн, винаги е голяма чест да получим признание от Red Dot", споделя Лий Чул-бае, ръководител на Центъра за корпоративен дизайн на LG Electronics. „LG е посветена на удовлетворяването на желанието на потребителите да оптимизират пространството в дома си с висококачествени продукти, които изглеждат добре. Ние ще продължим да предлагаме иновативните дизайни, отговарящи на тези очаквания."