Светият Синод: Патриарх Неофит постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница
Секция: Православие
15 Април 2021 12:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Светият Синод: Патриарх Неофит постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница

/КРОСС/ Във връзка с информация, касаеща здравословното състояние на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, от Светия Синод съобщиха, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница.

При постъпване в болничното заведение, на всеки пациент, както и на Негово Светейшество, също бе извършен задължителен PCR тест за COVID-19, който подчертаваме, че е отрицателен!
"Призоваваме верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Св. Синод на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия.", пишат от Светия Синод.

В очакване на празника на празниците - Възкресение Христово, Негово Светейшество патриарх Неофит се моли за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели, отправяйки своя първосветителски благослов за здраве, дългоденствие и преуспяване на благочестивия ни народ.

Информациите за здравословното състояние на Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит вероятно са следствие от отсъствието му от днешното официално откриване на 45-тия парламент.