Русия показа как тренира за парада на Победата (ВИДЕО)
Секция: Русия
15 Април 2021 14:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия показа как тренира за парада на Победата (ВИДЕО)

/КРОСС/ На подмосковския полигон "Алабино" се проведе съвместна тренировка на парадни разчети, екипажи на техника и авиация - всички те ще участват в шествието на Червения площад в Москва на 9 май. Тази година там едва ли ще видим нови оръжия, споделят анализаторите, предават от Russia Beyond.

В пехотната колона освен офицери, курсанти и войници взе участие и колона от младежката национална военна патриотична асоциация "Янармия". В моторизираната колона ще има близо 200 образеца техника, включително и историческа, пише ТВ "Звезда".

Парадът ще бъде оглавен от легендарния танк Т-34, а съвременната линия танкове ще се представи от Т-72, ​​Т-80 и Т-90М "Прорив". Освен това зрителите ще видят зенитно-ракетната система С-400, комплексите "Искандер-М", "Панцирь-С" и много други. Не се забеляза присъствието на новия руски танк Т-14 "Армата". За сметка на това в тренировките взе участие група мобилни междуконтинентални балистични ракети "Ярс".

От летището в Кубинка за репетицията излетяха участниците във въздушния парад. Майсторството си показаха акробатичните групи "Руски витязи" и "Стрижи", които летят на Су-30СМ и МиГ-29.
В летящата част ще участват още - стратегическият бомбардировач Ту-160 и щурмовият изтребите Су-25. В парада ще участва и най-новият руски стелт - Су-57. От вертолетите се виждат Ми-28Н и гигантския Ми-26.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=1aWu6aBQXbQ