„Льо Фигаро“ със статия за София като дестинация за туризъм
Секция: Туризъм
15 Април 2021 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Льо Фигаро“ със статия за София като дестинация за туризъм

„Защо не София? Артистичен и различен уикенд в столицата на България"

/КРОСС/ „Сложна културна мозайка". София - място привлекателно за туристи, със своите забележителности и „днес тя заслужава да бъде открита". Това думи в статия на „Лю Фигаро", посветена на София.

Изданието представя българската столица през погледа на туриста с местата, които можете да видите, от древната античност, през Ренесанса до днешно време. Вкусните храни, които задължително трябва да опитате. Градът е едновременно един от най-древните в Европа и жив динамичен съвременен град.

· „Ако в началото на ХХ век Албер Лондр е видял в София само едно спокойно градче, днес тя заслужава да бъде открита".

· Статията вижда пъстрото архитектурно богатство на града „Разноликата София", събрал различни културни пластове. „Религиозната София" от катедралата „Александър Невски", храма „Света София", дал името на града и малката черква „Света Петка".

· „Червената София" - знаците на социалистическия период.

· „Артистичната София" - От 2000 г. насам софийската културна е по-динамична, а благодарение на млади артисти София спокойно заема свето място на картата на световното изкуство.

· „За да усетите вкуса на София, трябва да опитате кухнята! Богата и разнообразна, тя е живо свидетелство за гръцкото, турско и славянско влияние, които съставят българската идентичност. Продуктите са много пресни, обикновено местно производство и на съвсем достъпни цени. Невъзможно да не се влюбите."