Христо Проданов: За да се случи нещо положително за България, първото условие е ГЕРБ да не са във властта
Секция: ПОЛИТИКА
16 Април 2021 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Проданов: За да се случи нещо положително за България, първото условие е ГЕРБ да не са във властта

Важно е да има стабилно правителство. БСП ще бъде гласът на разума

/КРОСС/„Ако не са променени приоритетите на „Има такъв народ", които бяха отстраняване на ГЕРБ и Борисов от власт, би трябвало да се свържат с всички партии, които са заявили това. БСП го е доказала през последните 4 години, че под никаква форма не може да бъде търсен съюз с ГЕРБ. Ние следваме нашите политически приоритети. Първият е отстраняването на ГЕРБ от власт. За да се случи нещо положително за България, първото необходимо условие е ГЕРБ повече да не са във властта", коментира зам.-председателят на Парламентарната група на „БСП за България" Христо Проданов по БНТ.
„БСП е доказала, че не е влиза в задкулисни договорки", подчерта още той.

„За нас подкрепа означава първо - отстраняването на Борисов от власт и подкрепа по конкретни политики, а не цялостна политика", обясни Проданов на въпрос за подкрепа от страна на БСП на „анти-ГЕРБ" правителство. По думите му голяма част от промените, които предлагат от "Има такъв народ" в частта по изборното законодателство, БСП са защитавали през последните години - например въвеждането на изцяло машинно гласуване, видеонаблюдението. По думите на Проданов обаче мажоритарната система „убива като цяло политическия плурализъм".

„Партийната субсидия е тема, която се „дъвче" във всяко Народно събрание. Премахването на партийните субсидии означава, че ги буташ в ръцете на олигарсите. На всички зрители е ясно как се издържа политическа партия, как се прави политическа кампания", подчерта той. „Средствата трябва да са прозрачни", категоричен е зам.-председателят на Парламентарната група на „БСП за България".
На въпрос за подкрепата на президентската двойка - Радев и Йотова, от страна на БСП, Проданов каза, че това ще бъде първо решение на Националния съвет на партията, а после ще бъде обсъждано и в структурите. Личното му мнение е, че това именно ще бъде решение на БСП за президентските избори.

„На 4 април народът се произнесе и свърши своята работа. Сега е времето на политиците. Важно е да има стабилно правителство, особено в ситуацията, в която се намираме - на сериозна здравна и социално-икономическа криза. БСП ще бъде гласът на разума", завърши Проданов.