Доминикана e новата гореща дестинация за българските туристи
Секция: Туризъм
16 Април 2021 17:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доминикана e новата гореща дестинация за българските туристи

За влизане в страната не се изисква PCR тест, а посещението е подходящо през цялата година

/КРОСС/ След като през последните месеци хиляди туристи от цял свят, включително и българи, избраха да почиват на остров Занзибар, сега като нова топ дестинация за пътуване по време на пандемия се очертава Доминиканската република. Не по-малко екзотична и също толкова гостоприемна, тя привлича вниманието на туристите с олекотените противоепидемични мерки, както и с това, че за влизане в страната също не се изисква PCR тест

В добавка времето в Доминикана е подходящо за посещение през цялата година, а островната страна, намираща се близо до Куба - между Карибско море и Атлантическия океан, има много какво да покаже. Това е например едно от местата, където Колумб за първи път акостира на американска земя. По-късно островът става владение на Франция и през годините неговите брегове са станали свидетели на множество исторически събития. Освен с интересната си история, страната се отличава и с кристално чистото си море, красиви плажове и вкусна храна.

Заради нарасналия интерес към островната държава, българската онлайн туристическа платформа Luxury Discount пусна съвсем наскоро нов пакет "Почивка в Доминикана". Той осигурява на туристите седем дни безопасен престой в горещата туристическа дестинация.

"Целта на нашата дигитална платформа е да помогнем на българите отново да пътуват нормално и безопасно. Вярваме, че пътуването е важна част от нормалния живот и искаме да върнем това усещане сред българските туристи, дори и в условията на пандемия. Още със старта на платформата ние направихме партньорства с подбрани български хотели, в които спазването на мерките за безопасност, както и качественото обслужване са на високо ниво. Добавянето на почивка в Доминиканската република в портфолиото ни ще разшири възможностите на съгражданите ни да пътуват, без да се притесняват от зарази" - споделя Свилен Петков, основател на Luxury Discounts.

Технологичната платформа за пътувания вече стана разпознаваема у нас с кампанията си "Почивка в България", която оказа подкрепа на българския туристически сектор да се възстанови от кризата през първите месеци на пандемията. По-късно нейната инициатива "Безопасна почивка" постави акцента върху безопасните условия за престой в българските хотели.