ПГ "Изправи се! Мутри вън!" определи като "наказателна акция" спрямо българските пациенти закриването на НОЩ
Секция: ПОЛИТИКА
16 Април 2021 13:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПГ "Изправи се! Мутри вън!" определи като "наказателна акция" спрямо българските пациенти закриването на НОЩ

/КРОСС/ Очевидно Борисов провежда наказателна акция спрямо българските граждани и пациенти, действайки на принципа "след мен и потоп". Това посочи в декларация от името на ПГ "Изправи се!Мутри вън!" председателят на групата Мая Манолова по повод решението на Министерски съвет Националният оперативен щаб /НОЩ/ да бъде закрит.
Манолова коментира, че очевидно Борисов се опитва да избяга от отговорност и изтъкна, че той може да освободи представителите на НОЩ от работа, но не може да ги освободи от отговорност.

В декларацията Манолова изтъкна, че българските граждани искат да знаят защо България е станала шампион по смъртност. По думите на Манолова статистиката е стряскаща, тъй като общият брой на починалите за 2020 година е над 18 хиляди души, от които регистрираните с COVID-19 са само 7756. Премиерът дължи отговор - защо страната ни е на първо място по показател обща смъртност, както и анализ на причините и план за действие, изтъкна Манолова, след което посочи, че по коефициент на обща смъртност страната ни е на първо място в света.

Това не са изборите, коментира депутатът, припомняйки за така наречените "мъртви души" в избирателните списъци. Тук от тази трибуна премиерът и здравният министър в оставка дължат отговор на тези въпроси, се посочва в декларацията на "Изправи се!Мутри вън!".
Манолова посочи още, че би следвало след закриването на НОЩ, парламентът да се произнесе, какъв ще бъде органът, който ще контролира кризата. Тя бе категорична, че хората се интересуват от това, как ще се управлява здравната криза оттук насетне много повече от споровете за оставката на кабинета.